Sådan finder du det rigtige udstyr til fisketuren


Hvis du har besluttet dig for at tage på fisketur ret spontant, og især hvis du aldrig har prøvet det før, er der et par ting, du allerhelst skal have styr på først. Du skal naturligvis have udstyret på plads, da det kræver noget nødvendigt tilbehør for overhovedet at kunne dyrke denne form for interesse.

Mange får lyst til at afprøve det fra den ene dag til den anden, og derfor kan det opstå ret spontant. Det er dog sturt at ende med at tage afsted, hvorefter man finder ud af, at man mangler nogle helt essentielle ting, for at kunne nyde turen - ja, eller for endda at kunne fiske. En fiskestang er ikke nok.

Herunder finder du en liste over de ting, du skal have styr på, når du skal planlægge din fisketur:

1. Waders for at undgå våde bukser

Du skal naturligvis vide, hvor du skal fiske. Du kan fiske mange forskellige steder i landet, og du kan gøre det fra broer, moler, bredde og mange andre steder. Men nogle gange er dette ikke nok, og derfor er det en god idé at tage et par waders med.

Waders er oplagte til at kunne komme lidt længere ud for at fiske på dybere vand. De er især oplagte, hvis du planlægger at fiske ved lavvandede søer, kyster, floder og lignende, hvor det kan være en stor fordel med muligheden og friheden for at kunne træde længere ud i vandet.

På Lystfiskerguiden.dk finder du et stort udvalg af mange forskellige waders.

2. Fiskestang, lommekniv, madding, net og beholder

Ja, det giver sig selv, at du skal have en fiskestang med. Men undersøg markedet. En fiskestang er ikke bare en fiskestang, og derfor er det en god idé at spørge eksperter til råds, så de kan matche den rette fiskestand med netop dine behov, tanker og ønsker omkring din fisketur.

Dernæst kan du ligeledes få anbefalinger omkring madding, alt afhængig af hvilke typer af fisk, du ønsker at fange, samt et net til at få fangsten op fra vandet og en beholder til at opbevare de indfangede fisk. Endelig så er en god lommekniv uundværlig, når fangsten skal renses.

3. En båd

Ja, en båd er også ligetil, men det er ikke et krav for at kunne fiske. En båd skaber dog nye muligheder for at fange andre fisk, og derfor skal du igen tænke på, hvilke fisk, du ønsker at fange, og om dette eventuelt kræver en båd til dit formål.